dissabte, 21 de desembre del 2013

Resum Consell Escolar del 19 de desembre 2013

Aprovació de l'acta del consell anterior
S'aprova l'acta de la reunió del consell escolar del 26 de setembre de 2013 enviada per email als participants del consell.

Resultats de l'avaluació diagnòstica de 3r d'ESO d'octubre (i de 4t ESO)
A la convocatòria s'han adjuntat 2 arxius amb els resultats de Tercer d'ESO i de Quart d'ESO. Es tracta d'una informació que s'ha d'analitzar per prendre mesures correctores.

Resultats acadèmics de la primera avaluació del curs 2013-14


Aprovació de l’addenda de la programació general anual del curs 2013-14 (PGA)
La Programació General Anual ja es va aprovar en el Consell Escolar de setembre. Ara s'aprova l'addenda que conté la següent informació:
  • Pla de treball de la comissió pedagògica.
  • Sortides: viatge fi de curs de 4rt d'ESO (21 a 28 de març 14), intercanvi amb Alemanya (anada del 4 al 11 d'abril i visat dels alemanys del 10 al 17 de maig 14), programació de les sortides de cicles (gener 14), 1r BAT (Ciències, Tibidabo) i educació física a la neu.
Aprovació de la memòria anual del curs 2012-13 (MA)
S'aprova la memòria anual del curs passat i que es troba en aquest DOCUMENT

Procés de selecció de nou director (curs 2013-14)
L'actual director, X. Varela, ha completat els 4 anys i no desitja continuar. Per aquest motiu s'inicia el procés de selecció de la nova persona que ocuparà la direcció del centre a partir de l'1 de juliol. La convocatòria es un concurs de mèrits i la presentació d'un projecte de direcció. El plaç de presentació de candidatures acaba el 17 de gener. La selecció es farà al febrer per un comitè de selecció format per 3 membres anomenats pels serveis territorials (inspector, director d'un institut i un representant municipal), 3 professors elegits al claustre i 3 membres (no professors) anomenats pel Consell Escolar.

Canvi en l’equip directiu
Els últims anys, conseqüència de les retallades, s'ha anat reduint l'equip directiu. S'informa de la situació actual.

Torn obert de paraules.
  • Proposta de la UAB per fer un estudi a l'Institut: s'ha rebut la proposta de participar a l'estudi de dificultats a l'adolescència i factors que fomenten un adequat desenvolupament. Ofereixen xerrades a professors i pares.
  • Absències de professorat a batxillerat i cicles formatius: es demana poder sortir del centre quan es produeix aquesta situació. El director explica que hi ha una normativa que es la que s'aplica.
  • Normativa de portes tancades dels vestidors de CCFF: s'ha de mantenir per evitar robatoris. Es pot flexibilitzar amb el pas del curs.


DESCARREGA EL RESUM EN PDF

dijous, 12 de desembre del 2013

Famílies i escola

FAPAES està en emissió del programa de TV "Famílies i escola”.

Podeu accedir a la web del programa a : http://blogstv.laxarxa.com/familiesiescola/ on trobareu on s’emet, els horaris, i accés on line de tots els programes tant de TV com els de ràdio.

Els temes que s’han tractat fins ara en aquesta temporada, (a la web trobareu també els programes d’anteriors temporades):

Programa 1: “El meu futur”
Programa 2: “A casa sempre estem tranquils”
Programa 3: “El pares i la mare m’ajuden”
Programa 4: Tot anirà bé”
Programa 5: “F.P.: Futur prometedor”
Programa 6: “Caic i em torno a aixecar”
Programa 7: “Sóc lliure... i responsable”
Programa 8: “A casa m’estimen”
Programa 9: “Premis, càstigs o cap de les dues coses”
Programa 10: “El pare, la mare i el profe parlen sovint”
Programa 11: “Les coses s’arreglen parlant”
Programa 12: “M’han ensenyat a crear”
Prèvia del programa 13: “M’agrada estar amb el pare i la mare”

La LOMCE es publica al BOE



Si no pots dormir aquesta nit aquí tens l'entreteniment perfecte:

LLEGEIX AL BOE EL TEXT ÍNTEGRE DE LA LOMCE

dimecres, 11 de desembre del 2013

Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA).
Estat de la qüestió a Catalunya



Del projecte “FAMÍLIES AMB VEU” hem rebut l'informe que han fet sobre les AMPA de Catalunya, en el que la nostra associació va participar responent a l'enquesta que ens van fer l'any passat. En el dossier trobem el següent resum:

El sistema educatiu contempla com una necessitat la participació i cooperació entre els diferents agents de la comunitat educativa, entre els quals es troben les famílies. Però, realment estan participant les famílies en l'educació dels seus fills? Com ho fan? Quin sentit té la seva participació? Amb quina finalitat ho fan? Té cap impacte en la comunitat educativa? Aquest informe presenta les dades obtingudes d'una recerca sobre la participació de les famílies a l'escola mitjançant les associacions de maries i pares d'alumnes (AMPA): l'agrupació efectiva, formal i voluntària de les famílies per participar a la vida escolar. L'estudi inclou una mostra estadísticament representativa d'AMPA de centres públics i privats de totes les etapes de l'educació obligatòria.
Les dades indiquen que les AMPA són un model generalitzat i estès a gairebé tots els centres de Catalunya. A més, la gran majoria de famílies amb fills en edat escolar hi estan associades. Les AMPA organitzen i desenvolupen tot un seguit de tasques cabdals: gestionen les activitats extraescolars, l'acollida matinal, el menjador, la formació de mares i pares, etc. La seva funció és essencial, i més en l'actual situació de crisi econòmica, ja que complementen, o fins i tot substitueixen, els serveis bàsics competència de l'escola o de l'Administració. La seva voluntat, no obstant això, va més enllà: volen participar en la gestió dels centres i incrementar l'impacte de la participació de pares i mares en el sistema.


dimarts, 3 de desembre del 2013

PROJECTE EDUCATIU MILLOREM

Antoni Argent ens envia aquest estudi que ens presenta dient:

Sóc professor de secundària i durant els 3 últims anys he coordinat i realitzat un estudi educatiu a la província de Barcelona (PROJECTE EDUCATIU MILLOREM).

L'estudi pretén detectar els factors que provoquen que els alumnes de secundària no aconsegueixin l'èxit escolar i ha comptat amb la col·laboració de 25.000 alumnes de secundària (106 centres d'ESO).

Tinc molt clar que els alumnes del present són els professionals del futur i que l'educació és cosa de tots. Per això, és important posar el granet de sorra dia rera dia perquè aquests adolescents creixin com a futurs ciutadans tot confiant en uns dels valors més importants com és l'esforç.

"Una societat educada i formada constitueix la millor garantia pel seu progrés". És per això, que us enviem l'informe que recull les dades, resultats, conclusions i propostes ja que estem fent una campanya de difusió perquè es conegui el gran treball realitzat.

Antoni Argent
Professor de Secundària
Coordinador Projecte Educatiu MILLOREM
Escriptor


TEXT COMPLERT DEL PROJECTE EDUCATIU "MILLOREM"