La nostra associació: activitats
El present curs 2015-16, la nostra associació la formen 435 famílies. Les activitas més rellevants son les següents:- Les reunions de la junta son l’últim divendres de cada mes a les nou del vespre. S’informa sobre els temes tractats al Consell Escolar i temes proposats pels assistents. Es tracta de reunions obertes a tots.
- Reunions mensuals amb la direcció de l’Institut (responsables Vivis Martí i Úrsula Soetekou)
- Participació al Consell Escolar: el representant de l’AMPA al consell escolar es la nostra vice-presidenta Laura Echeverria.
- Col·laborem en el programa de reciclatge de llibres (recollida de llibres, repàs de l’estat i reparació de defectes, preparació dels lots i distribució).
- La bibliotecària, Marina Carbonell, està finançada íntegrament per l’AMPA. Això permet que la biblioteca tingui un horari ampli de 09:30 a 13:00 h cada dia.
- L’AMPA col·labora a la tramitació dels contractes dels monitors del programa de reforç (activitat promoguda per l’Institut pels alumnes d’ESO que ho necessiten a les àrees de llengua i matemàtiques).
Projecte de comunicació de l’ampa
Amb l’objectiu de millorar la difusió dels temes treballats comptem amb aquest blog i una llista de correu.
Si encara no reps les nostres informacions envia’ns UN EMAIL
Pares i mares d’alumnes de secundària: una comunitat dispersa.
(Adaptat i traduït de l'AMPA de l'Institut Zorrilla de Valladolid)Quan els nostres fills estudiaven Infantil o Primària teníem un contacte freqüent amb el centre; encara que només fos perquè els portàvem i recollíem al cole i, sovint, parlàvem amb altres pares i mares. Coneixíem també a les mestres, directius, i organismes de participació escolar. Els centres d’infantil i primària son uns veritables promotors de vincles entre famílies que es desdibuixen progressivament fins que arribem a la secundària: casi mai anem a l’Institut i si ho fem no veiem a altres pares o mares. També ens resulta difícil comprendre el funcionament pràctic de l’institut, dels estudis, assignatures, esports o activitats extraescolars que s’els hi ofereixen, calendaris acadèmics, oportunitats de beques, ajuts, viatges,...
No ens comuniquem amb altres mares i pares. No coneixem molt bé com funciona el Consell Escolar, ni qui son els nostres representants, ni de quins temes es parla o decideix. Tampoc sabem com fer arribar els nostres suggeriments. En poques paraules, el nostre contacte es redueix a alguna visita ocasional a les entrevistes amb els tutors i poc més. Però el nostre interès no ha disminuït, ben al contrari: ens preocupem pels nostres fills i filles, el seu entorn i el seu treball tant o més que abans.